Pályázat-orvosi rendelő

 

 

Az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése

Balatonszemesen és Balatonőszödön”

elnevezésű projekt bemutatása

  

Balatonszemes és Balatonőszöd önkormányzata közösen, konzorciumi formában
2016. májusában pályázatot adott be az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű, TOP-4.1.1-15 kódszámú pályázati felhívásra. A projektben Balatonszemesen egy új orvosi rendelő építése, Balatonőszödön pedig akadálymentesítés megvalósítása volt a cél. A konzorcium vezetője Balatonszemes Községi Önkormányzat.

 

2017. május 5-én kelt levélben az önkormányzat értesítést kapott arról, hogy a projektet támogatásra érdemesnek ítélték, és 60.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg a fejlesztésre. A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00005.

 A támogatási szerződés megkötésre került, amely 2017. június 14-én lépett hatályba.

 A projekt bemutatása részletesebben:

 Balatonszemes:

A jelenlegi orvosi rendelő mögött egy új, földszintes, az akadálymentesítési előírásoknak megfelelő épület fog megépülni. Ebben mind a 4 egészségügyi szolgáltató (háziorvos, gyermekorvos, fogorvos, és védőnő) helyet kap. A tervezés során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a gyermekorvosi rendelőhöz két egymástól elkülönített váróhelyiség kapcsolódjon, ami lehetőséget ad arra, hogy a beteg és az egészséges gyermekek egymástól elkülönítve tudjanak majd várakozni. Az épületben kialakításra kerül egy babakocsi tároló helyiség is.

Az épület hőtechnikai jellemzői meg fognak felelni a jelenleg hatályos szabályoknak, a külső falak 12 cm vastagságú hőszigetelést kapnak, a nyílászárók 3 rétegű üvegezéssel készülnek, a födém pedig 30 cm vastagságú szigeteléssel lesz ellátva.  A fűtési hőenergiát valamint a használati meleg vizet kondenzációs gázkazán a nyári hűtést pedig 4 darab klímaberendezés biztosítja majd. Az épület tetőszerkezetére egy 5 kW-os napelemes rendszer lesz telepítve, amely a fenntartási költségeket várhatóan jelentősen csökkenteni fogja.

 

Balatonőszöd:

Az orvosi rendelő kisebb mértékű belső átalakításával kiépítésre kerül akadálymentes mosdóhelyiség, illetve megvalósul az épület akadálymentes megközelítése. Ennek érdekében a belső átalakításon túlmenően le lesz cserélve az épület bejárati ajtaja, illetve átalakításra kerül a bejárati ajtóhoz vezető lépcső illetve rámpa.

 

 RÉGI ORVOSI RENDELŐ

 

ÚJ ORVOSI RENDELŐ LÁTVÁNYTERVE

 

 

Hírlevél


Free cracks. Balatonszemes 2019 - Created by: Synaptx Internet Service