Stádium-díj felhívás

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány küldte a 2018. évben alapított Stádium-díj ismertetőjét, a Kárpát-medencei középiskolások részére.
 

A díjat, a történelmükben kiemelkedő Széchenyi/Széchényi család ma  is hazánkban élő tagjai  alapították a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlappal közös együttműködésben.

Azzal a céllal hívták életre, hogy a társadalmi élet legkiválóbbjai között kerüljön adományozásra három kategóriában - a közélet, a tudomány és a művészet kimagasló kortárs képviselőinek elismeréseként.

A díj szavazásának és elbírálásának menete: a korábban megszokottaktól eltérően,  a diákság és fiatalság kezébe adja a jelölések kezdeményezését. 

Ez azt jelenti, hogy bíznak a fiatalok jó ítélőképességében és döntéseik mellett való kiállásában.

A díj adományozására a Kárpát-medence területén működő magyar középiskolák diáksága tesz javaslatot, a leadott szavazatok összesítése alapján készülnek majd el a jelöltnévsorok.

A Stádium-díj, a nemzet szintjén összefogja az összmagyarság diáktársadalmát, mely megerősíti a határokon túli magyar ajkú iskolákkal való kapcsolatépítést, és a közös nemzetépítés melletti elköteleződést.

A diákok szerepvállalása elsődlegesen hangsúlyos, céljuk ezzel, hogy érezzék azt: a véleményüket meghallgatják, fontosak a társadalomnak, gondolataikkal befolyásolnak, reményeink szerint ezzel abban segítik őket, hogy hiteles és felelősségteljes felnőttekké váljanak, mind magánéletükben, mind a haza számára. 

Hisznek és bíznak abban, hogy ma is vannak olyanok, akik mernek nagyot álmodni, akiknek gondolkodása meghaladja a jelen korszellemét, és évtizedek múlva nekik köszönhetjük hazánk fejlődését, előmenetelét, országunk jó hírnevének öregbítését. Számukra kívánunk lehetőséget biztosítani egyrészt a pályázaton való részvétellel, másrészt létrehozzott a Stádium – díjjal.

A Széchenyi/Széchényi család ma élő tagjai is aktívan vesznek részt a programban!


A visszajelzéseket a:  stadium@szechenyicsalad.hu emal címünkre várja a  Gróf Széchenyi Család Alapítvány

www.szechenyicsalad.hu
facebook.com/szechenyicsalad

Hírlevél


Free cracks. Balatonszemes 2019 - Created by: Synaptx Internet Service