Vigyázzunk egymásra az ünnepek alatt is

Tisztelt lakosság!

Karácsony ünnepére készülünk, amely minden bizonnyal jóval másabb lesz, mint bármikor ezt megelőzően. A jelenleg is érvényben lévő korlátozások- mint a vendéglátóhelyek zárva tartása, a kötelező maszkviselés, a kijárási tilalom – nagy terheket rónak ránk, mind anyagilag mind lelkileg.

Sajnos a megbetegedések is megemelkedtek, szinte már nincs olyan ember, akinek közvetlen környezetében vagy családjában ne történt volna megfertőződés.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a karácsonyi időszakra a kormányzat enyhít-e a kijárási korlátozásokon. Ezt várhatóan december 21-én hétfőn tárgyalja majd a kormány és jelentik be az ezzel kapcsolatos döntést.

Ami bár bizonyos, hogy az idei óév búcsúztatása is csendes lesz.

Ugyancsak a kormány döntése értelmében az idén tilos a pirotechnikai eszközök forgalmazása és használata is! Ez azt jelenti, hogy nem lehet tűzijátékokat vásárolni, illetve fellőni sem. Az intézkedéssel a nagyobb tömegű csoportosulásokat akarják megakadályozni.

Mi balatonszemesiek már a tavaszi hullám alatt is példamutatóan tartottuk be a szabályokat és vigyáztunk egymásra.

Tegyünk most is így, abban bízva, hogy a koronavírus járvány második hulláma hamarosan véget érhet, vagy legalábbis az újabb fertőzöttek száma jelentős mértékben csökkenhet. A vakcina megjelenése is sokak számára hozhat majd megnyugvást és védettséget a kórral szemben.

Addig azonban nem tehetünk mást, mint betartjuk a szabályokat, ahogy eddig, most is odafigyelünk egymásra, mert Balatonszemes az otthonunk!

Köszönettel:

Németh Kornélné

polgármester