bboks Pályázatok
Magyar Fali Program - Balatonszemes
Orvosi rendelő

Infoblokk BalatonszemesKedvezményezett: Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzata

Projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztése Balatonszemesen és Balatonőszödön

Szerződött támogatás összege: 60 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezés dátuma:   2019. május 17.

Támogatási szerződés száma:            TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00005

Projekt tartalmának bemutatása:

Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzatából álló konzorcium 2017.05.03-én a Széchenyi 2020 program a TOP-4.1.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című konstrukcióra benyújtott pályázatának keretében 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.  A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzatának konzorciuma TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00005 azonosítószámon „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Balatonszemesen és Balatonőszödön” címmel nyújtotta be pályázatát.

A fejlesztés eredményeként a Balatonszemesen működő egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltatók részére egy új épület került megépítésre, amelyben az egészségügyi szolgáltatók (felnőtt háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői szolgáltató) egymás mellett kapnak helyet. A gyermekorvosi rendelő mellett az egészséges és beteg gyermekek részére külön-külön váróhelyiség került kialakításra, épületen belül kialakított babakocsitároló helyiséggel. Emellett külön álló helyiség került létrehozásra, amely lehetőséget biztosít a védőnő egészségfejlesztési feladatok ellátására, illetve prevenciós tájékoztató foglalkozások nyújtására. Ez utóbbi, új tevékenység hozzájárul a lakosok általános egészségi állapotának javításához, illetve a megbetegedések megelőzéséhez. Az új épület teljes körűen akadálymentesített. Az épület személygépjárművel megközelíthető. Az épület mellett 1 db akadálymentes és további 6 db parkoló került megépítésre.

A projekt második elemeként a balatonőszödi orvosi rendelő került átépítésre, amellyel megvalósult az épület akadálymentesítése.

A projekt keretében összesen 4 alapellátási funkció (felnőtt háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői szolgáltatás) került fejlesztésre.

Pályázat- mini bölcsőde építése

 

Infoblokk Balatonszemes„Esélyt a legkisebbeknek!” – A Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda családbarát fejlesztése

 

A kedvezményezett neve: BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

A projekt címe:             „Esélyt a legkisebbeknek!” – A Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda családbarát fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 47 213 923,- Ft

A projekt összköltsége: 52.198.524,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.24.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00015

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt eredményeként mini bölcsődei csoport működéséhez számára új, teljes körűen akadálymentesített 93,42 m2 alapterületű épület került megépítésre, valamint az új intézményegység kialakításához a végzendő nevelési és gondozási tevékenységhez szükséges eszközök (nevelést segítő fejlesztő eszközök, játékok), felszerelések és berendezési tárgyak, bútorok kerültek beszerzésre.

A projekt műszaki eredményei szolgálják a minőségi munkavégzés hátterét, a mini bölcsődébe kerülő kis gyermekek neveléséhez szükségek családias légkör létrehozását, a fejlesztés hozzásegíti a kisgyermekes szülők, kiemelten a kisgyermekes édesanyák, munkaerőpiacra történő visszatérésének a fejlesztéssel érintett településeken.

A fejlesztés eredményeként 7 új bölcsődei férőhely kerül létrehozásra, javítva ezzel a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezését szolgáló intézményi kapacitáshiányokat a térségben. A projekt által 2 új munkahely létrehozása is megvalósul: 1 fő szakképzett kisgyermeknevelő és 1 fő nevelési dajka kerül felvételre.

Elnyert Pályázatok

szoveg Pályázatok
dscf3071 Pályázatok
esza Pályázatok
ujenfu Pályázatok

"Tisztítsuk meg az országot"

Tisztitsuk meg A3 tabla Pályázatok

EFOP_5.2.4-17-2017
Strand IV.pályázat

Hullám és Vigadó strand vizesblokk

Látványtervek

Starnd IV terv Pályázatok

Strand IV 0001 Pályázatok

Strand IV 0002 Pályázatok

Strand IV 0003 Pályázatok