bboks Pályázatok
Orvosi rendelő

Kedvezményezett:Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzata

Projekt címe:Egészségügyi alapellátás fejlesztése Balatonszemesen és Balatonőszödön

Szerződött támogatás összege:60 000 000 Ft

Támogatás mértéke:100%

Projekt tervezett befejezés dátuma:   2019. május 17.

Támogatási szerződés száma:            TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00005

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

Balatonszemes:

A jelenlegi orvosi rendelő mögött egy új, földszintes, az akadálymentesítési előírásoknak megfelelő épület fog megépülni. Ebben mind a 4 egészségügyi szolgáltató (háziorvos, gyermekorvos, fogorvos, és védőnő) helyet kap. A tervezés során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a gyermekorvosi rendelőhöz két egymástól elkülönített váróhelyiség kapcsolódjon, ami lehetőséget ad arra, hogy a beteg és az egészséges gyermekek egymástól elkülönítve tudjanak majd várakozni. Az épületben kialakításra kerül egy babakocsi tároló helyiség is.

Az épület hőtechnikai jellemzői meg fognak felelni a jelenleg hatályos szabályoknak, a külső falak 12 cm vastagságú hőszigetelést kapnak, a nyílászárók 3 rétegű üvegezéssel készülnek, a födém pedig 30 cm vastagságú szigeteléssel lesz ellátva.  A fűtési hőenergiát valamint a használati meleg vizet kondenzációs gázkazán a nyári hűtést pedig 4 darab klímaberendezés biztosítja majd. Az épület tetőszerkezetére egy 5 kW-os napelemes rendszer lesz telepítve, amely a fenntartási költségeket várhatóan jelentősen csökkenteni fogja.

Balatonőszöd:

Az orvosi rendelő kisebb mértékű belső átalakításával kiépítésre kerül akadálymentes mosdóhelyiség, illetve megvalósul az épület akadálymentes megközelítése. Ennek érdekében a belső átalakításon túlmenően le lesz cserélve az épület bejárati ajtaja, illetve átalakításra kerül a bejárati ajtóhoz vezető lépcső, illetve rámpa.

 

 

RÉGI ORVOSI RENDELŐ

jelenlegi orvosi rendelő Pályázatok

 

ÚJ ORVOSI RENDELŐ LÁTVÁNYTERVE

 

j orvosi rendelő látványterv Pályázatok

 

alaprajz1 Pályázatok

Helyszínrajz Pályázatok

 
Pályázat- mini bölcsőde építése

ovoda Pályázatok
ovi2 Pályázatok

Elnyert Pályázatok

szoveg Pályázatok
dscf3071 Pályázatok
esza Pályázatok
ujenfu Pályázatok