Bezár az iskola, óvoda de nem maradnak felügyelet nélkül a gyerekek

Tisztelt balatonszemesiek!

A koronavírus-járvány harmadik hulláma és a betegszám emelkedése újabb szigorításokat eredményezett.

A különböző médiákból erről már mindannyian értesültek.

De mit jelentenek ezek a szigorítások a településünk mindennapjait tekintve.

Az iskolák március 8-i bezárásával tanulóink és tanáraink újra áttérnek a digitális oktatásra, amelynek menetét az EMMI irányítja.  Az iskolák azon gyerekek számára, akiknek szülei nem tudják megoldani a napközbeni felügyeletet az iskola biztosít ügyeletet. Ennek pontos részleteiről az iskola értesíti az érintetteket, de természetesen én is egyeztetek igazgató úrral a témában.

Az óvodában, bölcsődében is biztos lesznek olyan szülők, akiknek nehézséget okozhat majd a gyermek elhelyezése. Az óvodavezetővel szintén holnap délelőtt beszéljük át a gyerekek felügyeletének részleteit.

Az étkezések tekintetében ugyancsak március 8-tól átállunk az egyszerhasználatos edényekre, az egyszerűség kedvéért a következő két hétben egytálételek készülnek. Ha a járványügyi adatok tovább romlanak, akkor pedig átállunk az ételek kiszállítására, annak érdekében, hogy a konyhán dolgozók egészségét is védjük!

A hivatalban március 8-tól szünetel az ügyfélfogadás! Mindenkit arra kérünk, hogy ügyét lehetőleg elektronikusan vagy telefonon intézze. Munkatársaink természetesen dolgoznak,de a kontaktus minimalizálása érdekében a következő két hétben ügyfeleket nem fogadunk!

Tisztelt balatonszemesiek!

Sajnos, a hosszú hónapok óta tartó korlátozások és szigorítások mindenkire nagy terheket rónak. Ugyanakkor arra kérem Önöket, hogy legyünk továbbra is fegyelmezettek, tartsuk be a szabályokat, hogy minél előbb az újranyitás örömtelihíréről értesíthessünk mindenkit!

Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok ebben az embertpróbáló időszakban!

 

Tisztelettel:

Németh Kornélné

polgármester