Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt balatonszemesiek!

Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni a március 4-én kihirdetett kormányrendelet kapcsán az iskolai és óvodai felügyelettel kapcsolatban.

A Nyitnikék Óvodában és Mini Bölcsődében a jogszabály módosítást követően van lehetőség a napközbeni felügyelet biztosítására. Erről az intézmény vezetője, Miklós Andrea tájékoztatta a szülőket.

Ezidáig 4 óvodás és 2 bölcsődés gyermek családjától érkezett jelzés, ennek megoldására.

Az általános iskolában igazgató úr elmondása alapján ezidáig még egy család sem igényelte az ügyeletet, de természetesen, ha ez változik, akkor a jogszabályi előírásoknak megfelelően biztosítani fogják az ügyeletet.

Tisztában vagyok vele, hogy az újabb szigorítások bizony sokszor nehézségek elé állítják a szülőket a mindennapokban, de ezúton is szeretném megköszönni felelős hozzáállásukat és kitartásukat!

Ugyanakkor itt is nyomatékosan szeretném kérni a lakosokat és üdülőtulajdonosokat arra, hogy a már egyébként is feszült helyzetet ne feszítsük tovább azzal, hogy innen-onnan hallott információkat teszünk közzé közösségi oldalakon.

Bár hivatalunkban a személyes ügyfélfogadás szünetel, online és telefonon elérhetőek vagyunk továbbra is.

Így kérem, ha kérdéseik, kétségeik lennének egy a települést érintő témával kapcsolatban, értesüljenek arról első kézből és minket keressenek!

Ezzel elejét vehetjük a szükségtelen hangulatkeltéseknek, mint amilyen például a „Polgármester azt nyilatkozta, hogy fél a leköltözőktől, hogy beviszik a vírust.”

Tisztelt nyaralótulajdonosok!

Ahogy eddig, ezután is szívesen látjuk és várjuk Önöket!

Azt gondolom, hogy a pandémiás időszak egy éve alatt bebizonyosodott, hogy felelősségteljesen tudunk itt Balatonszemesen együtt élni lakók és nyaralók egyaránt!

Amennyiben pedig segítségre lenne szükségük, úgy kérem bátran keressenek bennünket a hivatalban telefonon vagy emailben!

Tisztelettel:

Németh Kornélné

polgármester