Orvosi rendelő

Kedvezményezett: Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzata

Projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztése Balatonszemesen és Balatonőszödön

Szerződött támogatás összege: 60 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezés dátuma:   2019. május 17.

Támogatási szerződés száma:            TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00005

Projekt tartalmának bemutatása:

Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzatából álló konzorcium 2017.05.03-én a Széchenyi 2020 program a TOP-4.1.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című konstrukcióra benyújtott pályázatának keretében 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.  A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Balatonszemes Községi Önkormányzat és Balatonőszöd Község Önkormányzatának konzorciuma TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00005 azonosítószámon „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Balatonszemesen és Balatonőszödön” címmel nyújtotta be pályázatát.

A fejlesztés eredményeként a Balatonszemesen működő egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltatók részére egy új épület került megépítésre, amelyben az egészségügyi szolgáltatók (felnőtt háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői szolgáltató) egymás mellett kapnak helyet. A gyermekorvosi rendelő mellett az egészséges és beteg gyermekek részére külön-külön váróhelyiség került kialakításra, épületen belül kialakított babakocsitároló helyiséggel. Emellett külön álló helyiség került létrehozásra, amely lehetőséget biztosít a védőnő egészségfejlesztési feladatok ellátására, illetve prevenciós tájékoztató foglalkozások nyújtására. Ez utóbbi, új tevékenység hozzájárul a lakosok általános egészségi állapotának javításához, illetve a megbetegedések megelőzéséhez. Az új épület teljes körűen akadálymentesített. Az épület személygépjárművel megközelíthető. Az épület mellett 1 db akadálymentes és további 6 db parkoló került megépítésre.

A projekt második elemeként a balatonőszödi orvosi rendelő került átépítésre, amellyel megvalósult az épület akadálymentesítése.

A projekt keretében összesen 4 alapellátási funkció (felnőtt háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői szolgáltatás) került fejlesztésre.