Pályázat- mini bölcsőde építése

„Esélyt a legkisebbeknek!” – A Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda családbarát fejlesztése

A kedvezményezett neve: BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

A projekt címe:             „Esélyt a legkisebbeknek!” – A Balatonszemesi Nyitnikék Óvoda családbarát fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 47 213 923,- Ft

A projekt összköltsége: 52.198.524,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.24.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00015

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt eredményeként mini bölcsődei csoport működéséhez számára új, teljes körűen akadálymentesített 93,42 m2 alapterületű épület került megépítésre, valamint az új intézményegység kialakításához a végzendő nevelési és gondozási tevékenységhez szükséges eszközök (nevelést segítő fejlesztő eszközök, játékok), felszerelések és berendezési tárgyak, bútorok kerültek beszerzésre.

A projekt műszaki eredményei szolgálják a minőségi munkavégzés hátterét, a mini bölcsődébe kerülő kis gyermekek neveléséhez szükségek családias légkör létrehozását, a fejlesztés hozzásegíti a kisgyermekes szülők, kiemelten a kisgyermekes édesanyák, munkaerőpiacra történő visszatérésének a fejlesztéssel érintett településeken.

A fejlesztés eredményeként 7 új bölcsődei férőhely kerül létrehozásra, javítva ezzel a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezését szolgáló intézményi kapacitáshiányokat a térségben. A projekt által 2 új munkahely létrehozása is megvalósul: 1 fő szakképzett kisgyermeknevelő és 1 fő nevelési dajka kerül felvételre.